2013. szeptember 13., péntek

Mikor a nemzetek találkoznak...

Hoi!

A hét elején kollégiumi student managerünk, Christian kitalálta, hogy jó lenne egy international dinner party-t csinálni. Az ötlet, hamar befogadó fülekre talált. 1-2 napon belül szinte kivétel nélkül mindenki jelezte, hogy szívesen részt venne az eseményen. A feladat egyszerű volt: Mindenki készítsen egy olyan ételt, ami saját hazájának egy jellegzetessége.
Itt még csak szemmel vertük az ételt (egy részét)...


  A főzni nem tudók vették a sört, illetve az egyéb italokat és volt olyan is, aki Tortillát hozott. A betegségem miatt kezdetben vacilláltam, hogy menjek-e, azonban nem bántam meg a döntésem. Az este remek hangulatban telt. Beszélgettünk azokkal, akikkel eddig csak ritkábban, vagy akár soha (40 ember él itt, természetes, hogy kialakultak kisebb-nagyobb „klikkek”), söröztünk, boroztunk, és főleg nagyon finomakat ettünk. 
Csak gyűlik, csak gyűlik...

Volt itt sült kolbász főtt krumplival, francia palacsinta, (Itt jegyezném meg, hogy véleményem szerint nincs különbség az általunk ismert palacsinta és a francia változat közt. Bocsi Alexia J ), bolgár saláta, rengeteg csípős, savanyú, édes ázsiai étel (személyes kedvenceim), Carbonara, halas pite, sajtos makaróni, rántott csirkefalatok, sertés pörkölt valamilyen édes szósszal és még sok más finomság. Jómagam, Nerinával és kínai szobatársammal, Johnnal (1. Igen, ez valóban nem kínai név. Ez az angol neve, mert neki ilyen is van. J2. A mai estére tiszteletbeli magyarrá avattuk…végülis már ivott pálinkát J ) lángost sütöttünk, ami az elsők közt fogyott el. Pacsi nekünk. 
Ez maradt utána/utánunk...

Próbáltam a lehető legkisebb adagokat enni, hogy mindent meg tudjak kóstolni, de ez lehetetlen volt. Annyi finomabbnál finomabb ételt sikerült elkészíteni, hogy örülök, ha a feléig elértem. Az esemény nem tartott túl sokáig, mivel hely szűkében az udvaron ettünk és kezdett hideg lenni, azonban én így is nagyon jól éreztem magam. Legalább így lesz időm rápihenni a holnapi túrára, amiről, ha marad erőm érkezés után, még akkor megírom a beszámolóm. Jó éjt mindenkinek.
 Sziasztok!/Doei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése